Wat waren het weer fantastische dagen!

Een team van 24 verschillende karakters, ieder met zijn of haar kwaliteiten met maar één doel, zoveel mogelijk geld op te halen voor de Roparun. Oh ja, en om de run van Hamburg naar Rotterdam te volbrengen….

Dit jaar sloten 18 nieuwe leden zich aan bij Team 315. Samen gingen we op zoek naar middelen om de run weer mogelijk te maken en om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Roparun. Elke 6 weken kwam het team samen om te vergaderen over de Roparun en het organiseren van evenementen. Afgelopen jaar hebben we o.a. de Dorpsquiz, Koningsmarkt en de Gorzentrail georganiseerd. Dit alles vraagt tijd van de leden en soms lijkt het iets te veel, maar als je dan op maandagmiddag, 5 juni 2017, langs de Daniel den Hoed kliniek loopt, dan lijkt niks meer te veel. Als je al die mensen dan ziet die met veel pijn en verdriet vechten voor hun leven, wordt alles weer in perspectief geplaatst. Natuurlijk is de Roparun zwaar en natuurlijk vraagt het gedurende een jaar wat investering, maar uiteindelijk hebben we ontzettend veel lol en is het genieten met z’n allen, dus doen wij alles wat we doen met liefde en met 100% inzet.

Het Roparun weekend is voor ons een bekroning op een jaar geld inzamelen en afgelopen Pinksterweekend gingen we met ons geweldige Team 315 op pad naar Hamburg om vandaar uit terug te lopuh te lopuh IMG_0971naar Rotterdam. Met twee bussen, één camper en een, door U-build omgebouwde, vrachtwagen vertrokken we. Onderweg was het warm en druk, achteraf kwamen we tot de conclusie dat we beter hadden kunnen gaan lopen… ?
Na het inchecken in ons geweldige hotel zijn we lekker Grieks gaan eten. De tocht naar het restaurant was er één waar Odysseus zelf trots op zou zijn geweest. Na een mooie avond met een paar halve litertjes Erdinger doken de lopers hun bed in, samen met de meeste andere teamleden. Enkele seniore teamleden hielden nog een lange wijze mannen teambespreking tot in de late uurtjes.

DSC_0171Op zaterdag gingen we dan eindelijk los, Team A mocht het spits afbijten met de eerste etappe. Team B mocht rond 17:00 uur vertrekken voor etappe 2. Alle etappes vlogen voorbij en bij het verstrijken van elk uur werd het team steeds hechter. Het verdere verloop van de Roparun was een feest: lol, emotie, pijn, “heerlijk lang slapen”, mooie natuur, mooie gesprekken, huifkar tochten, ‘arrestaties’ en nog veel … (zie: Google Foto’s en Video’s )
Dat de roparun door een team wordt volbracht werd steeds duidelijker. Wij hadden teamleden die voor elkaar zorgden en het team was van elkaar afhankelijk. Van de catering tot fietser, van de masseurs tot teamcaptain, van de chauffeurs tot lopers, van de navigators tot de catering, iedereen had zijn of haar rol en een ieder deed dat met zijn of haar eigen motivatie op zijn of haar manier. Respect voor elkaar was de verbinding, bewondering voor elkaar de emotie. Stuk voor stuk unieke mensen.

Roparun inspireert en beweegt mensen, ook niet deelnemers. Hoe fantastisch is het als midden in de nacht uit het donker ergens in the middle of nowhere opeens 2 fietsers opduiken en het blijken 2 vrienden te zijn! Die kwamen ons “even” door het lastigste moment van de hele run heen slepen. Dat is goud waard! Er waren zoveel hoogtepunten van deze run, maar de doortocht in Barendrecht, de passage langs de Daniel den Hoed, de Coolsingel en al die lieve mensen die ons, met name in Barendrecht en op de Coolsingel, stonden op te wachten, zijn momenten die de meeste teamleden nooit zullen vergeten.
De afsluiting van de run met ons team en familie in de kantine van KV Vitesse was top, 24 fysiek zeer vermoeide mensen met een enorme glimlach en ‘out of this world gevoel’ bij elkaar zien is uniek. Team 315 heeft het weer geflikt!!

Note: alle sponsors bedankt voor het wederom mogelijk maken van deze geweldige run. Nieuwsgierig wat de Roparun met je geld doet? Kijk hier maar eens of hier.
Doneren kan het hele jaar door: per teamlid of gewoon voor het hele team.

IMG_0957 (1)