Eindelijk was het zover en na weken van voorbereiden werd voor de 3e keer “Crossen door de Gorzen” georganiseerd door ons team op 16 januari 2016.
Om 09.00 uur zijn we begonnen met het inrichten van de start en finish plek, en het uitzetten en nakijken van het parcours.
Direct werd duidelijk dat het een leuke en zware cross zou worden met veel modder en  glijpartijen. We hadden een veelbelovend aantal voorinschrijvingen gehad, 82, en waren als team klaar deze te ontvangen. Tot onze verbazing bleken de eersten die zich meldde bij de inschrijftafel  lopers te zijn die zich nog niet hadden ingeschreven en zo werd het aantal inschrijvingen nog opgehoogd naar 125 lopers.  Een aantal waarvan wij alleen maar konden dromen. De Flyers, het artikel in de Combinatie, onze  website en Facebook hadden hun  werk gedaan.  Velen waren nog nooit in de Gorzen geweest en namen de tijd om zich voor te bereiden zij kwamen er al gauw achter dat het geen makkelijk parcours was. Voor de start was er een warming-up.

En een mooie bijkomstigheid was dat ons team een cheque kreeg uitgereikt €1000,– van Marcel Alderliesten. Het kon niet op!
DSC_0730
Om 12:00 uur was de start. Iedereen was goed weg en kon beginnen aan zijn of haar avontuur. Het eerste stukje was smal en over de bruggetjes de heuvel op over het asfalt. Dan bij het afgaan van de heuvel scherp links over het grasveld en daar waren door de gladheid de eerste glij- en valpartijen. Dan een stukje asfalt en over op een, naar het leek een groenstrook, maar wat al later bleek een modder pad. Dan weer de heuvel op en de steile trap naar beneden  naar de brug over het meertje. Weer een zwaar modder pad en een gevaarlijk gladde trap, nog even zwaaien en een zit me haar goed momentje,  lees foto, weer het bos in langs de vijver achter de finish langs, de sloot over en het bos door met achterin een lang glibberig pad waar menigeen bang was van af te glijden nog een stukje bos en over het asfalt naar de finish. Voor de lopers die 2 rondes moesten was het parcours alleen maar leuker geworden en nog gladder, hoorden wij naar afloop.  En had je  nou 1 of 2 rondes gelopen iedereen straalde  na de finish. Dit was geweldig om te zien.  Omdat het zo’n glad parkoers was, was het voor ons als team een hele geruststelling dat de cross weer zonder ongelukken was verlopen.

De opbrengst was,vooral ten opzichte van andere jaren, ook zeer goed. Wij zijn alle lopers zeer dankbaar dat zij hebben gezorgd  dat wij weer €1319,– kunnen bijschrijven op ons saldo. We hopen dat zij volgend jaar weer zullen komen en hun vrienden en vriendinnen zullen overhalen aan dit spektakel mee te doen!

Speciale dank gaat uit naar: “Get in Shape” bootcamp Ridderkerk voor de prijzen.DSC_0996
Jumbo Ridderkerk voor hun donatie koffie, thee en het lekkers,
Crossfit  Ridderkerk  voor het beschikbaar stellen van hun locatie in de Gorzen.
“Team 315’ bedankt voor deze leuke en geweldige dag ik heb mij geamuseerd.
Bekijk de foto’s van onze Cross.