DSC_0570De bonbon workshop van 7 oktober was een groot succes. Met 61 enthousiaste deelnemers was het een zeer gezellige en geslaagde avond.

Bij binnenkomst kreeg iedereen een kopje thee of koffie. Dit ging heel goed samen met de lekkere en mooie bonbons die op etagères op de tafels stonden. Sommige mensen waren zelfs al een beetje misselijk voordat ze begonnen, omdat ze niet van de bonbons af konden blijven.
De workshop begon met een film over de cacaoproductie in Afrika. Hierin werd getoond hoe het proces gaat van plant tot aan de verscheping van de cacaobonen naar Europa. Vervolgens vertelde de heer van Noppen hoe je van cacaobonen chocola kan maken en wat de verschillen zijn tussen puur, melk en wit.
Na deze duidelijke uitleg was het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Alle deelnemers kregen een plaat met een stuk marsepein en andere vullingen. Hiermee konden ze met behulp van figuurtjes de vullingen voor de bonbons maken.
DSC_0583Daarna kwamen de bakken met warme gesmolten chocolade op tafel. De bakken zaten vol met pure, melk, witte en gele & rode (wit met een kleurtje) chocola. De heer van Noppen liet zien hoe je met een beetje handigheid de vullingen in de bakken moest dopen en vervolgens op de plaat leggen om te drogen. De bonbons konden daarna ook nog versierd worden met van alles en nog wat, bloemetjes, hagelslag, glitters, chocolade, noten, etc.
Tot slot konden alle bonbons leuk ingepakt worden. Alles wat niet in het doosje paste werd natuurlijk direct opgegeten. Mmmmm, het was heerlijk!
Bedankt heer van Noppen en natuurlijk alle deelnemers voor deze zeer geslaagde en gezellige bonbon workshop.

Geniet hieronder nog even na met de foto’s